TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Na podružnični šoli Šentlovrenc smo v okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka v podaljšanem bivanju izvedli degustacijo različnih vrst tropskega sadja, spekli smo domači pirin kruh in poslušali predstavitev kmetije Marn in njihovih izdelkov.

Učenka tretjega razreda je o vtisih na pokušino tropskega sadja zapisala: »Počutila sem se zelo dobro in sadje je bilo okusno. Najboljše sadje mi je bilo granatno jabolko in kokos.« Pri peki pirinega kruha, smo spoznali celotni postopek peke kruha, vsi učenci 1. in 2. razreda so aktivno sodelovali in spekli smo odličen kruh, ki smo ga z veseljem pojedli. Vtisi učencev so bili naslednji: » Všeč nam je bilo, ko smo gnetli testo. Presenetilo nas je kako je bil kruh dober. Zdaj znamo speči kruh.«  Ob zaključku tedna smo imeli še predstavitev kmetije Marn in pokušino njihovih izdelkov. Učenci so najprej pripravili kratek kulturen program s plesom in petjem, potem je sledila predstavitev kmetije Marn in degustacija.

Učitelja Barbara in Uroš Primc

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost